WebsitesHostingCloudReferentiesSponsoringContact 
  
    
 


Uw bedrijf in de cloud

Al sinds het prille begin werkt Oostende Internetdiensten aan oplossingen waarbij organisaties via het internet met elkaar worden verbonden, en waar het internet als toegevoegde waarde wordt ingezet in de bedrijfsprocessen van haar klanten. Inmiddels heeft deze manier van procesintegratie wereldwijd een enorme vlucht genomen en heeft dit het modewoord cloud computing gekregen. Want cloud computing is veel meer dan webmail, server virtualisatie of dropbox.

Om onze vrienden van Wikipedia maar even te citeren: 'Cloud computing is het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens, ongeveer zoals elektriciteit uit het lichtnet. Het staat voor een netwerk dat met al de computers die erop aangesloten zijn een soort 'wolk van computers' vormt, waarbij de eindgebruiker niet weet op hoeveel of welke computer(s) de software draait of waar die precies staan. De cloud is dus een begrip dat online diensten aanduidt.'

Google Cloud

Cloud computing leunt bij ons op twee pijlers. De eerste is het online aanbieden van kantoorautomatisering via Google Cloud. Wij zijn daarvoor dan ook partner van Google. Het is een op de cloud gebaseerd productpakket waarmee u en uw team vanaf elk apparaat en op elke locatie samen kunnen werken en zo uw productiviteit kunnen verhogen. Het bevat een bedrijfsbrede implementatie van Gmail, agenda, bestandsopslag, oplossingen voor het online bewerken van documenten, rekenbladen en presentaties en discussiegroepen. U kunt Google Cloud eenvoudig configureren, gebruiken en beheren zodat u slimmer kunt werken en u kunt richten op zaken die echt belangrijk zijn. En door de zeer gunstige prijsstelling van Eur 40,- per gebruiker per jaar kunt u uw automatiseringskosten halveren (bron: Forrester, 2012).

Cloud applicaties

Veel van de projecten die we uitvoeren hebben betrekking op procesintegratie via de cloud. Onze referenties zullen dat wel duidelijk maken. Of het nu gaat over uitslagenverwerking van sportwedstrijden, centralisatie van processen bij franchise ketens, webgebaseerde oplossingen voor narrowcasting of RFID tag scanning, of het implementeren van ketensamenwerking tussen bedrijven: been there, done that! Door een flexibele denkwijze en goede materiekennis kunnen we uw uitdaging prima vorm geven. Twee voorbeelden van cloud-gebaseerde oplossingen die wij u kunnen bieden:

Groene mobiliteitsdiensten

Bij Oostende Internetdiensten geloven we dat groen ondernemen de toekomst heeft. Niet alleen vindt u dat terug in ons milieuvriendelijke manier van hosting, maar ook in oplossingen die u als ondernemer kan helpen uw eigen CO2-voetafdruk te verkleinen. Bijvoorbeeld door uw medewerkers te stimuleren met de fiets naar het werk te komen. Het is nog eens gezond en dat leidt tot minder verzuim (bron: TNO, 2009). Via onze website fietsendnaarjewerk.nl kan dat op een eenvoudige en goedkope manier. Wilt u ook besparen op uw mobiliteitskosten, bijdragen aan een beter milieu en gezondere medewerkers? Neem gerust contact op, we rekenen het u graag voor.

Narrowcasting

Wij leveren een cloud-gebaseerde oplossing voor narrowcasting of 'digital signage'. Hiermee is dit de ideale oplossing voor het leveren van doelgerichte audiovisuele informatie via beeldschermen binnen en buiten uw bedrijf. Door de cloudgerichte oplossing kunnen we zo eenvoudig een netwerk van digitale schermen aangesturen, via een webbrowser vanaf elke willekeurige locatie. Hierbij leveren we zowel de displays, hardware voor het aansturen van displays als de cloud-gebaseerde software die voor deze oplossing nodig is. Onze oplossing onderscheidt zich door de relatief lage kosten die met de afzonderlijke beeldschemen gemoeid zijn.

Cloud Security Alliance

Oostende Internetdiensten is aangesloten bij de Cloud Security Alliance. Deze organisatie richt zich enerzijds op het ondersteunen op het gebied van databeveiliging voor organisaties die stappen willen zetten richting de cloud, en anderzijds op het in internationaal verband ontwikkelen van kennis en informatie om te komen tot goede normen, baselines en benchmarks rondom cloud security. Daarmee propageren wij best practices voor security assurance en streven we naar het vergroten van het kennis- en opleidingsniveau op het gebied van cloud security en het toespitsen van onze best practices op de Nederlandse situatie.Oostende Internetdiensten|Waterlelie 11|2957 RE Nieuw-Lekkerland|T: 0184-669046|E: info@oostende.nl