WebsitesHostingCloudReferentiesSponsoringContact 
       
 


Google Cloud

Lees hoe Google Cloud past bij uw bedrijf.

10 zaken om eens over na te denken bij het uitstippelen van de lange-termijn visie van uw IT-strategie:

Heeft u een automatiseringsoplossing nodig die eenvoudig uit te rollen is en niet continue onderhoud nodig heeft?

Google Cloud draait volledig 'in de cloud' en gebruikt niets anders dan internet. U heeft dus geen last van hardware upgrades, software patches of onderhoud. Omdat Google alle hardware en software in hun eigen datacenters beheert is een webbrowser het enige dat u en uw medewerkers nodig hebben. Daarnaast heeft Google een gespecialiseerd team van specialisten die tot doel heeft u te helpen uw data gratis in en uit hun producten te migreren. Dit maakt het makkelijk voor u om naar Google Cloud te migreren, en ook weer er vanaf als ooit op uw beslissing zou willen terugkomen.

U wilt een oplossing die nu voor u werkt en in de toekomst steeds beter wordt?

Omdat u alleen een webbrowser nodig heeft om toegang te krijgen tot tot al uw informatie zullen al uw gebruikers altijd de allerlaatste versie van Google Cloud gebruiken. Google is continue bezig om hun producten te verbeteren en functionaliteiten uit te breiden. Door kortcyclische updates merken gebruikers nauwelijks dat er nieuwe functionaliteit bijkomt en vervalt de noodzaak van trainingen. Het afgelopen jaar zijn er meer dan 250 uitbreidingen doorgevoerd, en we bieden interessante diensten om ervan op de hoogte te blijven en deze uitbreidingen binnen uw bedrijfsvoering te integreren. Naast de producten binnen uw cloud omgeving kunt u met een paar eenvoudige muisklikken tevens honderden applicaties van derde partijen aan uw omgeving toevoegen.

U wilt een oplossing waarop u kunt vertrouwen?

Google biedt al vele jaren diensten aan miljoenen gebruikers over de hele wereld. Al uw data wordt gerepliceerd naar meerdere datacenters, zodat een dienst die anders onbereikbaar zou zijn nu automatisch wordt overgenomen door een ander datacenter zonder dat de dienstverlening wordt onderbroken. En als u op reis gaat, reizen uw gegevens automatisch met u mee. Alle systemen zijn zo ontworpen dat ze kunnen worden geupdate zonder dat dit impact op gebruikers heeft. Hierdoor wordt een continue uptime gegarandeerd van 99,9%. De beschikbaarheid kunt u zelf controleren via een openbaar status dashboard. Daar kunt u zien dat de gemiddelde beschikbaarheid van Gmail de afgelopen maanden 99,98% is geweest.

U wilt technologie waarbij veiligheid altijd de basis is?

Google exploiteert een van de meest robuuste netwerken van gedistribueerde datacenters ter wereld. De bescherming van uw gegevens en intellectuele eigendommen is hun eerste prioriteit. Hiervoor heeft Google de beste beheerders uit hun vakgebied in dienst, wat voor een bedrijf als de onze onbereikbaar zou zijn. Alle diensten, processen en policies zijn gecertificeerd volgens SAS 70 Type II, en Google Cloud is de eerste cloud-gebaseerde kantooroplossing die FISMA (Amerikaanse Federal Information Security Management Act) is gecertificeerd. Als opties kunt u er onder meer voor kiezen om SSL, single sign-on ondersteuning en 2-step verificatie in te zetten voor de beveiliging van uw omgeving.

U wilt kunnen samenwerken zonder beperkingen door organisaties, talen en locaties?

Door het gebruik van Google Drive (voorheen Google Docs) kunnen medewerkers -binnen en desgewenst zelfs buiten uw bedrijf- tegelijk werken aan dezelfde versie van elk online tekstdocument, spreadsheet of presentatie, waarvandaan ook ter wereld. Omdat alles in de cloud staat is er maar één versie, namelijk de laatste. De 'undo'-knop onthoudt per gebruiker elke wijziging vanaf de allereerste opzet van elk document. Het beveiligen van documenten is eenvoudig, en gebruikers kunnen zelfs Google's online vertaalmachine gebruiken om buitenlandse documenten in hun eigen taal te lezen.

U wilt productievere medewerkers die niet worden beperkt door logge technologie?

Google Cloud is ontworpen voor teams. Hierdoor is er geen noodzaak om documenten via e-mail te verspreiden, meerdere mensen aan verschillende documenten te laten werken of moeilijk te doen met document locking. Google Drive maakt het mogelijk om met meerdere medewerkers tegelijk samen aan een en hetzelfde tekstdocument, spreadsheet of presentatie te werken. U kunt zien wie aan welk document werkt, en op welke plaats in een document door wie gewerkt wordt. Veranderingen zijn zichtbaar zodra zodra deze door elke medewerker wordt aangebracht. En brainstormen over de inhoud kan door de geïntegreerde chatfunctionaliteit in het document zelf. Documenten opslaan? niet nodig, alles staat immers gewoon op internet.

U wilt medewerkers die overal toegang hebben tot al hun gegevens, inclusief hun mobiel en tablet?

Met Google Cloud kunnen gebruikers hun e-mail benaderen, hun agenda beheren en met documenten werken vanaf elk web-enabled apparaat. Binnen de Cloud omgeving wordt een uitgebreide interface voor apparaatbeheer aangeboden waarmee bedrijfspolicies kunnen worden afgedwongen, apparaten op afstand kunnen worden gewist en wachtwoorden kunnen worden beheerd. Ondersteund worden alle gangbare apparaten zoals Android, Apple iPhone en iPad, en Windows Mobile. Of u nu een eigen park met mobieltjes beheert of u staat medewerkers toe hun eigen apparaten daarvoor te gebruiken, met Google Cloud kunt u uw gegevens eenvoudig en veilig beheren.

U heeft gebruikers die meer moeten doen op hun mobieltje dan alleen mail lezen?

Niet alleen maakt Google Cloud het eenvoudig om mail op hun mobiele apparaten te lezen en te versturen, het is ook mogelijk om documenten te lezen en met meerdere collega's tegelijk aan te passen terwijl ze onderweg zijn. Of het nu gaat om het fine tunen van een offertetekst vlak voordat die de deur uit moet, het updaten van een spreadsheet terwijl je bij een leverancier zit of het delen van een document met een collega, alles wat op kantoor kan met een webbrowser kan ook onderweg op het mobiele apparaat.

U wilt een kostenmodel dat kosten-effectief en voorspelbaar is?

Het licenseren van Google Cloud voor uw bedrijf is goedkoop en eenvoudig. Er is maar één prijs die alle benodigdheden voor uw medewerkers afdekt. Het is daarnaast simpel om nieuwe gebruikers toe te voegen wanneer uw bedrijf groeit. En omdat Google de infrastructuur zelf onderhoudt hoeft u zich geen zorgen te maken over onverwachte uitgaven in de toekomst. Dat is nog eens eenvoudig budgetteren!

U wilt uw automatiseringskosten halveren?

Google Cloud biedt u bewezen kostenbesparingen door het elimineren van veel traditionele IT kosten, inclusief server hardware, onderhoud, patchen en upgrades. Een studie van Forrester heeft aangetoond dat bedrijven die overgestapt zijn van een eigen oplossing voor kantoorautomatisering naar Google Cloud een besparing hebben bereikt tussen de 38% en 56%, waarbij een return on investement van meer dan 300% werd bereikt (bron: Forrester, 2012).Oostende Internetdiensten|Waterlelie 11|2957 RE Nieuw-Lekkerland|T: 0184-669046|E: info@oostende.nl